Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Varaa aikasi online napsauttamalla tästä.

Saat vahvistuksen sähköpostiisi. Voit muuttaa tai perua varauksen online.

 

PERUUTUSEHDOT:

- peruutus kuluitta viimeistään 24h ennen varausta

- sen jälkeen (alle 24h varauksesta) peruutetuista ajoista veloitamme 50% hoidon hinnasta

- jos asiakas ei saavu paikalle varattuna aikana, veloitamme 100% hoidon hinnasta

Saraswatista löydät lempeät Amrita Organics luonnonkosmetiikkatuotteet

kasvoille, vartalolle, hiuksille

 

Hoitolastamme saat myös laadukkaat Ayurvediset yrttituotteet.

Lue lisää tästä

 

 

 Ayurveda on 5000 vuotta vanha Intiassa kehittynyt tieto elämästä (Ayus=elämä, Veda=tieto/tiede). Ayurveda sisältää tietoa maailmankaikkeudesta ja sen synnystä. Ihminen on maailmankaikkeuden pienoismalli. Ayurvedan mukaan ihmisessä on kehon, mielen ja sielun taso. Kun kaikki tasot toimivat yhdessä tasapainoisesti, ihminen on terve. Terveyden ylläpito ja sairauksien hoito Ayurvedassa tapahtuu yrttien, ruokavalion, elämäntapaohjeiden, liikunnan ja levon kautta sekä erilaisten hierontojen ja hoitojen avulla.

Ayurvedan mukaan maailmankaikkeus, kuten myös ihminen, rakentuu puhtaasta tietoisuudesta. Tietoisuus on manifestoitunut viideksi peruselementiksi: avaruus/eetteri, ilma, tuli, vesi ja maa. Ensimmäisenä on syntynyt kevyin elementti avaruus/eetteri, jonka jälkeen on tullut ilma. Ilma liikkuu edeltäjässään eetterissä. Kolmantena on syntynyt tuli, joka tarvitsee ilmaa ravinnokseen. Tulen jälkeen on syntynyt vesi, joka on elämää ylläpitävä elementti tuoden ravintoa. Viimeisenä elementtinä on maa, joka on raskain elementeistä. Näistä elementeistä muodostuvat kolme doshaa eli perusperiaatetta tai keho-mielityyppiä, jotka ovat nimeltään Vata, Pitta ja Kapha. Doshien tasapaino tarkoittaa terveyttä ja epätasapaino riskiä sairastua. Kaikissa ihmisissä on näitä kolmea doshaa yksilöllisin, vaihtelevin määrin. Useilla meistä on yksi hallitseva dosha. Osalla on kaksi melkein yhtä hallitsevaa doshaa. Pienellä osalla ihmisistä on kaikki kolme doshaa yhtä hallitsevina.

Vata koostuu eetteristä ja ilmasta. Vata yhdistetään vitaaliin elämänvoimaan Pranaan ja on ominaisuuksiltaan kevyt, liikkuva, kylmä ja kuiva. Vata-ihmiset ovat usein kevytrakenteisia, jopa alipainoisia, ja liikkuvaisia elämäntavoiltaan. Vata-henkilöt kaipaavat vaihtelua elämään ja haluavat esimerkiksi muuttaa usein. Vata-henkilöiden puhe on nopeaa ja lennokasta kuten heidän kävelytyylinsäkin. Heitä saattaa vaivata kylmät kädet ja jalat. Iho on kuiva ja joskus ihottumiin taipuvainen. Vata-ominaisuuden ollessa tasapainossa se tuo empaattista luonteenpiirrettä, iloisuutta, selkeää havannointikykyä ja nopeaa mielikuvitusta. Kun Vata on epätasapainossa se aiheuttaa pelkoja, ahdistuneisuutta ja hermostuneisuutta, fyysisesti kramppeja ja kouristuksia, jopa keuhkokuumetta sekä hermostoon liittyviä ongelmia, kuten elohiirtä.

Pitta on yhdistelmä tuli- ja vesielementtejä. Pitta on vastuussa aineenvaihdunnasta ja kehomme lämmityksestä. Pitta on kuuma, terävä, kevyt, nestemäinen ja hapan. Pitta-ihmisillä on normaalia korkeampi ruumiinlämpö ja he eivät yleensä pidä kuumasta ilmastosta. Pitta-ihmisten ruoansulatus on tehokas. Heillä on terävä ja läpitunkeva äly; he rakastavat ongelmien ratkaisua ja asioihin perehtymistä – Pitta-ihmiset ovatkin usein hyviä johtajia. Pitta-henkilöt ovat kehonrakenteeltaan keskikokoisia ja he hikoilevat paljon. Hikoilu aiheuttaa joillekin happaman hajun kainaloihin tai jalkapohjiin. Kun Pitta on tasapainossa se tuo ymmärrystä ja oppimiskykyä sekä kykyä ”sulattaa” asiat oikealla tavalla. Epätasapainossa ollessaan Pitta aiheuttaa tulisia tunteita, kuten turhautumista, vihaa, kriittisyyttä ja mustasukkaisuutta sekä fyysisesti tulielementtiin liittyviä sairauksia, kuten kuumetta ja poltetta esimerkiksi vatsassa.

Kapha koostuu vesi- ja maaelementeistä. Kapha-energia muodostaa kehon rakenteen. Kapha tarjoaa vahvuutta, voimaa ja kestävyyttä. Kapha on raskas, hidas, kylmä, kostea, pehmeä ja makea. Kapha-henkilöillä on suurirakenteinen keho vahvoine lihaksineen ja raskaine luineen. Kapha-henkilöiden paino nousee helposti ja heidän on hankala tiputtaa sitä. Heillä on hidas ruoansulatus ja aineenvaihdunta. Tästä syystä he ovat usein pyöreitä. Kapha-ihmisillä on pehmeä iho, joka on usein myös rasvainen. He pitävät makeasta ruoasta. Kun Kapha on tasapainossa se tuo rauhallisuutta, pehmeää luonnetta, kykyä muistaa asiat pitkään, läsnäoloa ja kärsivällisyyttä. Kaphan ollessa epätasapainossa se aiheuttaa kiinnittäytymistä, ahneutta, omistushalua, himoa ja laiskuutta sekä fyysisesti liikalihavuutta, nesteiden kertymistä kehoon ja jopa diabetesta.

 

AYURVEDISET BASTI HOIDOT

 

AYURVEDINEN KATI BASTI ÖLJYHOITO

Kati Basti öljyhoidossa laitetaan miellyttävän lämpöiseksi lämmitettyä terapeuttista öljyä lantion alueen kipukohtaan, usein ristiselkään. Öljyä varten kipukohtaan valmistetaan ensin jähmeästä taikinasta reunus, eräänlainen kuppi. Lämmin öljy valutetaan tämän kupin sisälle. Öljyn terapeuttiset ainesosat imeytyvät kipukohtaan ihon läpi. Öljyn lämpö rentouttaa lihaksia ja niiden kiinnityskohtia. Öljyhoito voi myös vähentää hoidettavan alueen nivelten/selkärangan/luuston kiputiloja.

Kati Basti öljyhoito vaikuttaa mm. seuraavasti hoidettavalla alueella:

 • vähentää lihas- ja nivelkipuja
 • vähentää lihasten kireyttä
 • vähentää tulehdusta
 • voi helpottaa lihaskramppeja
 • voi helpottaa kroonista kiputilaa
 • lisää verenkiertoa
 • ravitsee ja vahvistaa luustoa ja kudoksia

Ayurvedinen Kati Basti öljyhoito 60 min 75

 

NETRA BASTI / NETRA TARPANA ÖLJYHOITO

Netra Basti / Netra Tarpana öljyhoito on erityinen terapeuttinen hoito silmille. Intiassa käytetään tälle hoidolle kahta nimeä: Netra Basti ja Netra Tarpana. Tässä öljyhoidossa valutetaan hoitavaa öljyä, usein yrtti-gheetä, silmille. Ensin silmien ympärille laitetaan jähmeästä taikinasta muovattu reunus, eräänlainen kuppi. Hoitava öljy valutetaan tähän kuppiin. Hoito vaikuttaa parhaiten, kun silmät pidetään avoinna öljyn ollessa silmien päällä. Monet aristelevat silmien avaamista tässä hoidossa varsinkin ensimmäisellä kerralla, mutta useimmat lopulta kokevat hoidon ihanan rentouttavana silmien ollessa avoinna. Tällöin myös terapeuttisen öljyn (tai gheen) vaikuttavat ainesosat pääsevat parhaiten imeytymään silmiin.

Netra Basti / Netra Tarpana öljyhoidolla on useita hoitavia vaikutuksia silmille:

 • kosteuttaa kuivia silmiä
 • parantaa sumeaa näkökykyä
 • vähentää silmäkipua ja silmien punaisuutta
 • virkistää työssä väsyneitä ja rasittuneita silmiä (esim päätetyöntekijät)

Netra Basti / Netra Tarpana öljyhoito 60 min 85 €