top of page

KATI BASTI ÖLJYHOITO

Kati Basti selän kipukohdan öljyhoito 60min 85 €

Ayurvedisessa Kati Basti öljyhoidossa hoidetaan kehon kipukohtaa lämmitetyllä terapeuttisella öljyllä. Hoidettava kohta on monesti selän alueella, alaselässä, keskiselässä tai yläselässä. Kipukohdan ympärille tehdään jähmeästä taikinasta reunukset, eräänlainen kuppi. Tämän kupin sisälle valutetaan lämmintä öljyä, joka hoitaa kipukohtaa, lieventää lihasjännitystä, parantaa verenkiertoa ja auttaa poistamaan kuona-aineita. Öljyn terapeuttiset ainesosat imeytyvät hitaasti ihon läpi kipukohdan kudoksiin, mikä tuo terapeuttisen vaikutuksen.

Kati Basti öljyhoitoon voi yhdistaa joko 15 min (25 €) tai 30 min (46 €) Ayurvedisen abhyanga hieronnan lisähoitona. Abhyanga hieronta selkää kauttaaltaan. Kati Basti hoidon terapeuttinen vaikutus laajenee koko selälle Abhyanga hieronnan avulla. Selän liikkuvuus paranee ja ryhti suoristuu.

 

NETRA BASTI ÖLJYHOITO

Netra Basti silmien öljyhoito 60 min 85 €

Ayurvedisessa Netra Basti öljyhoidossa hoidetaan väsyneitä ja rasittuneita silmiä. Silmien ympärille muovataan jähmeästä taikinasta reunukset, eräänlaiset kupit. Näiden kuppien sisälle valutetaan lämmitettyä terapeuttista öljyä tai gheetä. Öljyhoito rauhoittaa ja virkistää silmiä, parantaa sumeaa näkökykyä sekä helpottaa pään alueen kiputiloja, jotka liittyvät silmien rasittuneisuuteen. Netra Basti vähentää silmien punoitusta ja turvotusta. Hoidon jälkeen silmät ovat kirkkaammat.

Netra Basti hoidossa on tarkoitus pitää silmät avoinna, öljyn ollessa silmien päällä. Monia jännittää silmien avaaminen varsinkin ensimmäisellä hoitokerralla. Kun uskaltautuu avaamaan silmät, kokemus muuttuu monille hyvin rentouttavaksi ehkä yllättävän miellyttäväksi. Silmät voivat myös olla hoidon aikana suljettuna. Öljyn/gheen hoitava vaikutus yltää silmiin myös tällä tavalla, joskin hieman vähemmän, kuin silmien ollessa avoinna.

Nykyelämässä silmät joutuvat koville päätetyöskentelyn takia, erilaisten näyttöjen jatkuvalla katselemisella ja kirkkaasti valaistuilla elinympäristöillä niin kotona kuin kaupungeissakin. Lisäksi ilmansaasteet, katupöly ja kuiva sisäilma rasittavat silmiä. Netra Basti öljyhoito palauttaa silmien luonnollista kosteutta ja vahvistaa silmiä ulkoisia ärsykkeitä vastaan.

 

JANU BASTI ÖLJYHOITO

Janu Basti polvien öljyhoito 60 min 90 €

 Ayurvedinen Janu Basti öljyhoito poistaa kipua ja turvotusta polvista Janu basti hoito lisää polvinivelten liikkuvuutta, mikä edesauttaa kokonaisvaltaista hyvinvointia kehon parantuneen kautta. Polvinivelet kantavat suurta osaa kehon painosta ja kipeinä ollessaan polvinivelten kunto voi selvästi heikentyä, kun nivelewt joutuvat rasittuneena kantamaan tätä painoa. Janu Basti hoito helpottaa tätä kivun kierrettä ja antaa mahdollisuuden polvinivelten hyvän kunnon palautumiseen.

Janu Basti öljyhoidossa polvinivelten ympärille tehdään jähmeästä taikinasta kuppi, jonka sisälle kaadetaan lämmitettyä ayurvedista öljyä. Lämpimästä öljystä pääsee imeytymään ihon läpi öljyn hoitavia ainesosia kipeisiin kudoksiin ja polvinivelten ympärille. Öljyn lämpö itsessään rentouttaa niveliä, parantaa verenkiertoa ja auttaa kuona-aineita poistumaan polvinivelten alueelta.

Janu Basti öljyhoitoon voi yhdistaa joko 15 min (25 €) tai 30 min (46 €) Ayurvedisen abhyanga hieronnan lisähoitona. Abhyanga hieronta virkistää jalkoja koko niiden pituudelta. Janu Basti hoidon terapeuttinen vaikutus syvenee Abhyanga hieronnan avulla. Jalat tuntuvat vetreämmiltä ja liikkuminen on kevyempää.

Basti hoito
Basti hoito
Basti hoito
bottom of page